Bu Hafta Ne Okudum

Şubat raporu başlıklı yazımda okuduğum kitapları tek tek yazamadığım için haftalık olarak da okuduklarımı yazmaya karar verdiğimi yazmıştım. Bugün ilk haftalık raporu yazıyorum umarım her hafta düzenli olarak yazabilirim :)
Bu hafta 4 kitap okudum. Toplamda 741 sayfa Maşallah diyin okuyun üfürün aman nazar değmesin. Bu ay 9 kitaptan daha fazlasını okumak istiyorum İnşallah başarabilirim.

Süper İyi Günler
Kitap takas etkinliğinden gelmişti. Öyle olmasa ben bu kitabı keşif edemezdim gibime geliyor. Takas demişken size gelen kitapların resimlerini bana gönderirseniz onunla ilgili de bir post paylaşacağım :)

Kitabı çok beğendim. Aldığı ödülleri sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Kitapta otizimli bir çocuk ve çocuğun yaşadıkları anlatılıyor. Yazar, dili basitleştirerek kullanmış ve bunu ustalıkla yapmış. Sanki gerçekten öyle bir çocuk yazmış hissine kapıldım. Çok başarılı buldum. İsmine ve kapağına bayıldım. Kitapla bire bir örtüşüyor.
📌Bence asal sayılar hayata benziyor.Çok mantıklılar ama asla kurallarını çözemiyorsun, bütün vaktini onları düşünerek geçirsen bile.
📌Sadece bugünü düşün.Olan şeyleri.Özellikle de olan iyi şeyleri.
📌İnsanlar her zaman doğruyu söylemen gerek der.Ama bunu gerçek anlamda kullanmazlar çünkü yaşlı insanlara yaşlı olduklarını, kötü kokanlara kötü koktuklarını ve yetişkin biri gaz çıkardığında gaz çıkardığını söylemen yasaktır.


Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

Kitabın içine dalınca bir bakıyorsunuz ki bambaşka bir üslup var karşınızda. Zaten kısacık. Biraz Orhan Gencebay şarkılarından dizeler, biraz Sadri Alışık filmlerinden replikler derken kitap bir anda bitiyor. Elinizde ne sindireceğiniz bir hikaye, ne de üzerinde düşünebileceğiniz bir kurgu kalıyor.
Bölük pörçük gibi görünen, "nereden çıktı şimdi bu?" diyeceğiniz düşünceler, devrik cümleler, argo tabirler, hikaye yazmaya çalışan bir yazarın gel-gitleri, bu gel-gitler arasında zedelenen ilişkisi, yazarın karakterleri ile yaptığı pazarlıklar ve kendi kendine konuşmaları. Üslup farklı. Ben çok sevemedim zira zorlaştırıyor kitabın okunmasını. 📌Zaten bu hayatta, her zaman bir şeyler eksikti. Ya da bana öyle gelirdi.
📌Film bitmiş de, herkes salondan çıkarken, aklı son sahneye takılı kalmış, koltuğuna çakılı adam ruhuyla baktım.
📌Bir şeyin gerçekte öyle mi olduğu yoksa bana mı öyle geldiği konusu her zaman kafamı karıştırırdı.


Suzan Defter

Haftasonu için türk kahvesi gibi bir kitap yorgunluğunuzu alır, dinlendirir ve sizi kendine bağlar. Canınız ara ara açıp okumak isteyecektir :) Kitap alışılmışın dışında bir düzende iki farklı günlükten oluşuyor. Yani sol sayfalarda Ekmel beyin, sağ sayfalarda da Derya' nın. Günlükler, iki insanın karşılaşması, kendileriyle yüzleşmesi ve birbirlerinin hayatlarında kendilerini sorgulamaları aslında. Beni Ayfer Tunç' a hayran bıraktı. 📌İki kelimeli korkunç bir cümle bu: vakit geçer!
📌... Pazar günleri, hayatın intikam günleri. Neşeli başlasın ve öyle geçsin diye gayret edildikçe insanı koyu bir yalnızlığa, anlaşılmaz bir kedere iten günler.
📌Emin olmasam da' hayat bir iz bırakmaktır' diyebilirim.
mezar taşı bir iz sayılır mı, emin değilim. Razı olan için mezar taşı bir izdir. Ben razı değilim.
gerçi elimden ne gelir?
📌İnsan eşya almayı sevmese de boşluklar zamanla doluyor, sonra bir bakıyor, teslim etmiş kendini eşyalara

Ters Düz
Blogger arkadaşımız Mert Ofluoğlu'nun ilk kitabı. Devamını da merakla bekliyorum çünkü bu bir seri. Bozbalık serisi. Açıkçası bu kadar iyi bir kitap beklemiyordum. Yazılan yorumları okudum ama yorumlar bloggerlar tarafından yazıldığı için acaba bu bir blogger desteği mi diye düşündüm. Poşetciğimin takas listesinde görünce hemen bu benim olmalı dedim. Sağ olsun beni bekletmeden gönderdi. Okuyunca gördüm ki kitap bu yorumları hak ediyor. Kurgusu, dili, betimlemeleri çiçeği burnunda yazar arkadaşımızın başarısı. Yazarlık hayatında başarılar diliyorum ve bizi çok bekletme diyorum 


D&R da indirim olduğunu bilmeyen kalmamıştır sanırım. Eğer kaldıysa en yakın D&R mağazasına uğrasın çünkü kaçırılmayacak fırsatlar var. Bende bugün gittim.

Bu ay çok fazla kitap aldığım için başka kitap almayı düşünmüyordum ama uzun zamandır istediğim Fahrenheit 451' in 9.90 olduğunu duyunca soluğu D&R da aldım. Baktım kalmamış. Neyse kısmette yokmuş canım diye kendimi teselli ettim. Gelmişken şöyle bi bakıp çıkıyım bari dedim. Çıkacakken standa son bi kez baktım belki başka bir kitap bulurum diye. O sırada arada bir yere saklanmış iki tane Fahrenheit 451 görünce sevinçten hemen kitaplara sarıldım. Tam o anda kuzenimde istediği Marslı' yı başka bir kitabın altında bulmuş. Hemen alıp uzaklaştık 

Next PostSonraki Kayıt Previous PostÖnceki Kayıt Ana Sayfa

20 yorum:

  1. Her hafta yazacak kadar kitap okuyabiliyorsun, ne mutlu sana diyecektim bir baktım 4 kitap okumuşsun :-) Kocaman bir maşallah diyorum. Ben her ay 7-8 civarında kitap okurum. Bu ay daha çok okumak istiyordum. Umarım ikimiz için de istediğimiz kadar okuyabildiğimiz bir ay olur.

    Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku'yu ben de sevmemiştim.

    Ayfer tunç çok sık gördüğüm bir isim ama hiç okumadım ve kitaplarına da sahip değilim. Yazın Can Yayınları'nın 5 liralık kitap kampanyasında birkaç kitabı vardı ama o zamanlar tanımadığım için almamıştım. Bu yaz yine o fiyata düşerse kaçırmam.

    Haftaya neler okumuş olacaksın şimdiden merak ediyorum. iyi okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta okuyamam çünkü biraz ödevlerim var.
      Ayfer Tunç' un kitabına bayıldım eğer bütün kitapları böyleyse hepsini okumak isterim şiddetle tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Süper İyi Günler kitaplığımda var ama hala okuyamadım çok tatlı bi kitap gibi duruyo her gördüğümde gülümsüyorum :) haftada 4 kitap ha maşallah vagoncumm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi günde okursun poşetim çok güzel. Bekletme poşetcim :)

      Sil
  3. Müzeyyen'i merak ediyorum ama ne zaman okurum hiç bilmiyorum, henüz elimde bile yok :D Maşallah ya, umarım bu istikrarla devam edebilirsin okumaya. Kıskandım vallahi, benim performansım yerlerde -_- Şaka bir yana, daha bol okumalı bir hafta diliyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım ya ama bu hafta dersler var çok okuyamam

      Sil
  4. Neşeli ,arabalar senin mi???Hala onlarla oynuyormusun seni küçük yumurcak,seni 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke benim olsa 😂😂😂
      Malesef iki yaşındaki minnak kuzenimin arabaları 😄

      Sil
  5. İyi okumuşsun maşallah diyelim :) 9 kitap hedefin için de başarılar.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bol bol okumaya zaman ayirmissin. Ben blog isine bulastiktan sonra zamanim iyice daraldi. Yine de her gün birkaç sayfa okumaya çalisiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bloga başlayınca okumaya başladım. Kitap blogu olunca 😉😂
      Yoğunluğuna rağmen her gün okuman çok güzel :)

      Sil
  7. Maaşallah 1 haftada bu kadar kitap, benim halim içler acısı :D
    Süper İyi Günler'i ilk defa gördüm, okunacaklar listemde artık :)
    İndirimden haberim yoktu benim, haber verxiğin için sağol :))

    YanıtlaSil
  8. Ben teşekkür ederim :)
    İndirim ay sonuna kadarmış. Kitaplar bittikçe de farklı kitaplar geliyormuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrardan sağol, mutlu oldum yahu :D Aslında kitap almamam gerekiyor bir süre, elimdekileri bitirmem lazım ama çok uygun fiyata bulursam kesin alacağım aklımdaki kitapları :)

      Sil
    2. Bende öyle diyorum hep ama insan kendini tutamıyor :)
      İndirimde baya iyi kitaplar var. Umarım istediğin kitapları bulursun :)

      Sil
  9. Ters Düz, bu güzel yorum için teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
  10. Kitap okumayı çok seviyorum ama bu sıralar hiç el atasım yok. Maşallah sana:)

    YanıtlaSil